четвер, 17 січня 2013 р.


По всему світу стала новина
          Днями в Іршавській районній  бібліотеці пройшло свято „Коляда іде світом”. З настанням Різдвяних свят у глибині душі кожного з нас прокидається щось тепле і приємне, рідне й бажане, а отже живуть традиції. Живе великий український народ під благословенням господнім уже два тисячоліття. Свято Різдва Христового у черговий раз оновлює світ, нагадує про те, що людина – це образ Божий, який  покликаний  у буття не для ворожнечі та ненависті, а задля миру, святості та  любові. Ці істини ми і донині  оспівуємо у колядках. З метою збереження і примноження традицій, що залишили нам наші батьки, профком бібліотечних працівників разом з адміністрацією ЦБС організували міроприємство, що включало в себе і колядування, і дитячий ранок і зустріч Старого Нового року.
      „Во Вифлеємі нині новина”, „Нова радість стала”, „Небо і земля”, „Бог ся рождає”, „Добрий вечір тобі пане господарю” – далеко не повний перелік колядок, які так чудово колядували діти й онуки бібліотекарів, а разом з ними і всі присутні. Дитяча бібліотека (заступник директора по роботі з дітьми Бобик М.В.) організувала й провела конкурс „Краща новорічна прикраса”. Дітки власноруч виготовляли ялинкові іграшки, якими після конкурсу прикрасили новорічну красуню. Переможцями  конкурсу стали бібліотеки – філіали сіл Гребля, Сільце, Довге, хоча на увагу заслуговують всі роботи без винятку. Цікавими були питання вікторини, в якій брали участь і дорослі і діти. Снігуронька, за побажаннями Діда Мороза, щедро нагородила учасників – дітей подарунками – різдвяними гостинцями.
      Начальник відділу культури і туризму Сідор О.І., директор Іршавської ЦБС Лакатош А.І., голова профкому бібліотечних працівників Федоричко М.П. привітали присутніх з Старим Новим роком, і побажали всім миру, злагоди, здоров’я. Ми  впевнені - колядки живуть і будуть жити, приносячи радощі, моральне задоволення людям впродовж століть. Колядуймо ж нами, колядуймо на щастя, на здоров’я, на радість нашого роду й народу!
 
 -         Христос рождається!
 
 -         Славімо єго!
                                                    
 
 
 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар