четвер, 12 грудня 2013 р.

Різдвяно – новорічні посиденьки.
           Вже склалася добра традиція щорічно в бібліотеках відмічати цикл різдвяно – новорічних свят. Найбільше масових заходів проводиться для дітей, бо ж малеча завжди з нетерпінням чекає, як на святого Миколая, так і на Діда Мороза.
            Але ж  і дорослі користувачі знають багато звичаїв , тому в районній бібліотеці для дорослих, на черговому засіданні клубу за інтересами «Золотий вік» було проведено різдвяно – новорічні посиденьки.
            Про звичаї і традиції різдвяно – новорічного циклу розповіла бібліотекар читального залу Ряска Марія Антонівна. Потім була проведена вікторина «Що Ви знаєте про різдвяні традиції». Присутні активно відповідали на запитання вікторини, доповнювали одне одного. Для самих активних учасників були підготовані призи. А що найцінніше може бути, ніж добра і мудра книга. Тож, найактивнішим учасникам, за результатами обговорення, і були вручені невеличкі презенти. Ними  стали  Галас М.Ю та Чедрик Р.П.
           З традиціями та звичаями українського народу знайомив перегляд літератури «Звичаї українського народу», який з цікавістю переглядали присутні.
          Так склалося, що серед учасників клубу, є представники різних регіонів нашої країни. Тож під час спогадів про звичаї святкування різдвяних свят, присутні мали змогу дізнатися, як святкують, ворожать на Івано – Франківщині, Закарпатті та Тернопільщині.
Своїми спогадами поділилися Макаренко З.В., Галас М.Ю., Шпак М.М., Берегі І.Є., Добра Д., Павльо М.А., Глушко М.І.
          Посиденьки завершилися колядкою.
          В підготовці і проведенні посиденьок активну участь брали бібліотекар юнацького абонементу Балега М.В., бібліограф Матішинець М.М. та завідувачка відділу обслуговування Кепша О.І.


 



 













Немає коментарів:

Дописати коментар