четвер, 29 січня 2015 р.

«Вони славу здобували Україні біля Крут»
        
          29 січня 1918 року, 97 років тому під Крутами відбувся нерівний бій українських юнаків-студентів з більшовицькою армією. Бій  тривав лише 5 годин. Та в історії України він запам’ятався великим прагненням українського народу до незалежності.
        Бій, який розгорівся під залізничною станцією Крути, не має рівного в історії. 300 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому полі бій із майже п’ятитисячною армією більшовиків.
         27 січня для учнів – старшокласників Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, працівники Іршавської центральної районної бібліотеки, підготували історичне відео – ревю «Вони славу здобували Україні біля Крут». Учні переглянули презентацію «Пам’ятай про Крути» та  відеоролик «Пам’яті героїв Крут присвячується». З  переглядом  літератури «Вічна слава в кетягах калини» присутніх ознайомила бібліотекар Іршавської дитячої районної бібліотеки.
        Наприкінці зустрічі, від імені учнів, педагог-організатор Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Ференц М.П. та бібліотекар цієї школи Левко Д.В. подякували бібліотекарям за надану інформацію.
           Подвиг українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі...
 
 





 

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар