понеділок, 22 червня 2015 р.

   Конституція України - минуле і сучасність

      28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої держави, як день великого національного свята. Саме цього дня Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства.
      Напередодні цього свята в читальному залі Іршавської центральної районної бібліотеки для користувачів бібліотеки біля бібліотечної виставки була проведена інформхвилинка «Конституція України – минуле і сьогодення».
      Бібліотекар в своєму виступі розповіла про багатовікову історію державотворення України, зокрема навела цікаві факти створення її конституції. Адже, ця подія закріпила правові основи незалежності нашої країни, її суверенітет, територіальну цілісність, що є чи не найактуальнішою темою в наш час, стала найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяла подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
     А представлена на виставці література дала змогу слухачам більш детально ознайомитись із даною темою.
    Тож, хочеться побажати всім, щоб усі демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом, стали реаліями нашого сьогодення. Нехай дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої держави, і нехай міцніє почуття єднання та гордості за нашу славну Україну.

Слава Україні!!! 







Немає коментарів:

Дописати коментар