середу, 6 липня 2016 р.

Ой, на Івана, ой, на Купала…

         Ніч з 6 на 7 липня – одна з найзагадковіших в році. У той момент, коли 6 липня згущаються сутінки, вступає у свої права купальна ніч, під час якої можуть трапитися всілякі чудеса! Три головних символи Івана Купала – вогонь, вода і трави. У цю ніч вони набувають особливої магічної сили і здатні не тільки очистити душу людини від гріхів, але й зцілити і омолодити її тіло. 
         Саме про це і говорили бібліотекарі відділу обслуговування Іршавської центральної районної бібліотеки 6 липня 2016 року під час проведення народознавчого калейдоскопу «Ой на Івана, ой на Купала…». В затишному куточку Іршавського міського парку вони оформили невеличкий перегляд літератури «Рослини - цілителі». Присутнім було цікаво дізнатись, що в ніч на Івана Купала всі рослини набувають дивовижних цілющих властивостей, вони здатні рятувати людей від нечистої сили і дарувати здоров'я на довгі роки. Збираються і готуються до зими трави за певними правилам, і тільки в такому випадку вони можуть принести користь людині, а не завдати їй значної шкоди.
           Розповіли також про звичаї плетіння вінків зі свіжих квітів і запропонували присутнім дівчаткам сплести віночки і кинути в річку.
         Свято Купала відбувається саме в період, коли сонце приходить до зеніту – найвище піднімається над землею, дає найбільше тепла і світла, виявляє свою найвищу чудодійну силу для рослинного і тваринного світу та для людини. Вся рослинність досягає свого апогею, все нестримно росте, розквітає, множиться, радіє життю.
              Тож, бібліотекарі бажають своїм користувачам розквітати і радіти життю.















Немає коментарів:

Дописати коментар