четвер, 8 вересня 2016 р.

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи,
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку.
                                                     М.С.Грушевський.

У кожного роду  є  свої  історичні  постаті  першої  величини,  яких  не в змозі  прикрити  пил  віків. До  таких  велетнів  української  культури, політичної  думки  і  дій  останніх  двох  століть,  безперечно,  належали Тарас Шевченко,  Іван Франко,  Михайло Грушевський.
7 вересня 2016 року у бібліотеці-філії с. Підгірне пройшла  година історії для юних читачів  на тему: «Життя і творчий шлях М.С. Грушевського»,  присвячена 150-ти річчю з дня народження історика,  політика,  державотворця  Михайла  Сергійовича Грушевського (1866-1934).
На цьому заході розглядались  основні епізоди життя  і діяльності одного з  лідерів української революції. Можна з впевненістю сказати, що не дивлячись на різні оцінки  і ставлення до цієї особи, він був справжнім патріотом своєї країни  і в міру своїх можливостей, переконань будував  майбутнє своїм дітям і нащадкам.
Присутні мали змогу переглянути книжкову виставку, присвячену відомому історику, під назвою «М. С. Грушевський - хто він?». Пам'ять  про нього - вічна,  а його наукові праці - невичерпне джерело мудрості.














Немає коментарів:

Дописати коментар