четвер, 17 вересня 2020 р.

 Оксана Стефанівна Забужко – прозаїк, поетеса, есеїстка, літературознавиця, публічна інтелектуалка або одним словом Забужко. Коли чуєш її виступи в ток-шоу або лекції, коли читаєш книги Оксани Забужко – зразу безліч асоціацій. Це шедеврально, скандально, інтригуюче, правдиво.
Оксана Забужко для сучасної української літератури – це опора української ідентичності. Вона голос, що кричить про покинуті музеї історії (сучасної і відносно давньої). Водночас голос жіночої емансипації і сили духу. Забужко – як публічна (дуже публічна) інтелектуалка - це голос правди, інколи гіркої, але такою вона є. Якось Оксана Забужко сказала: «Я мрію, написати книгу для себе, про свою сім’ю, свій рід». І в цю дату, 60-річчя, хочеться сказати: «Оксано Стефанівно - пишіть!»
Іршавська районна бібліотека до прекрасної дати з дня народження письменниці організувала книжкову виставку «Неповторний письменницький талант Оксани Забужко», де представлено її твори, а також публікації про діяльність ювілярки. Також проведено літературні читання лірики Оксани.
Щиро вітаємо іменинницю з прекрасним ювілеєм. Бажаємо здоров’я та творчої наснаги Вам!









Немає коментарів:

Дописати коментар