четвер, 16 серпня 2012 р.

На допомогу виборцям
          Для того , щоб виборчий процес та парламентські вибори 2012 року були демократичними,чесними та прозорими кожному громадянину – виборцю необхідно добре володіти інформацію про виборче законодавство. Сприяти поширенню такої інформації серед населення покликаний і проект «Громадська взаємодія», що реалізовується БФ «Центр громадських ініціатив» ( м. Перечин) у співпраці з Перечинською, Виноградівською, Брегівською, Іршавською та Рахівською районними центральними бібліотеками за фінансової підтримки Фонду Східна Європа.
           1-2 серпня 2012 року в м. Перечин відбулась організаційна зустріч – тренінг для представників інформаційно - консультативних пунктів, що створені на базі районних центральних бібліотек вищезгаданих п’яти районів.
           Актуальність даного проекту полягає в тому, що основною цільовою групою для інформування є особи літнього віку та особи з особливими потребами, що проживають у гірських населених пунктах та сільській місцевості Закарпаття.. Власне ця категорія громадян дуже слабо ознайомлена з діючим виборчим законодавством, останніми його змінами. Ще більш актуальним це питання є у районах де проживає значна частина угорців та румун і більшість людей літнього віку не володіє українською мовою. Ця категорія виборців, через не знання законодавства, стає в першу чергу заручниками різних політичних партій, окремих кандидатів та адмінресурсу.
          Метою проекту «Громадська взаємодія» є підвищення рівня поінформованості та обізнаності осіб літнього віку та осіб з особливими потребами - жителів Перечинського, Іршавського, Рахівського,Берегівського, Виноградівського районів Закарпатської області з питань виборчого права та виборчого законодавства шляхом організації діяльності мобільних інформаційно – консультаційних пунктів у даних районах.
           В ході проведення дводенної зустрічі - тренінгу було детально обговорено всі організаційні питання щодо створення та діяльності інформаційно – консультаційних пунктів, опрацьовано кроки робочого плану проекту, визначено конкретні строки проведення запланованих заходів. Також було ознайомлено всіх присутніх з основним положенням діючого Закону « Про вибори народних депутатів України»
          Проектом «Громадська взаємодія» передбачається проведенням силами консультантів інформаційних пунктів,працівниками районних бібліотек та залученими волонтерами виїзних зустрічей - консультацій у селах п’яти районів; проведенням «виборчих вечорниць» ( вечорів запитань та відповідей) для цільової групи проекту; надання консультацій через «гарячу телефонну лінію» в районах області. Також передбачається проведення одноденних тренінгів з питань виборчого законодавства у кожному з обраних районів, розповсюдження серед населення інформаційного буклету «Вибори і виборець» . Важливим елементом проекту є залучення жителів району до проведення громадського моніторингу дотримання виборчого законодавства у період виборчої кампанії.

           Є щирі сподівання , що даний проект стане ще одним кроком до більш демократичного, прозорого та чесно проведення виборчої кампанії 2012 року.

«Гаряча» телефонна лінія

           Якщо у Вас виникли питання стосовно виборчого законодавства, якщо вас цікавить найоперативніша інформація про перебіг виборчої кампанії – звертайтесь до інформаційно – консультативних пунктів, що створені на базі:
          - Перечинської центральної районної бібліотеки (м. Перечин, вул. Жовтнева 20)
          - Іршавської районної центральної бібліотеки ( м. Іршава, вул. Народна, 1-а )
          - Рахівської районної центральної бібліотеки ( м. Рахів, вул. Горького, 5)
          - Берегівської районної центральної бібліотеки ( м. Берегово, Дюли Ієша, 1 )
          - Виноградівської районної центральної бібліотеки (м. Виноградів, вул. Борканюка, 1 )
           або телефонуйте на «гарячі» телефонні лініі
          у м. Перечин - (03145) 21490
          у м. Іршава - ( 03144) 22473
          у м. Рахів – ( 03132 ) 22902
          у м. Берегово – (03141) 23029
          у м. Виноградів - (03143) 21093

Немає коментарів:

Дописати коментар