пʼятницю, 21 червня 2013 р.

22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
           Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
         Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності щороку в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.


           Іршавська центральна районна бібліотека у співпраці з Іршавським районним будинком культури ніколи не залишаються осторонь від відзначення пам’ятних дат історії своєї країни. Саме тому напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні був проведений урочистий-поминальний захід з зазначеної тематики. Ветерани війни, керівництво міста, заступники перших керівників району, представники громадськості зібралися біля пам’ятника воїнам-визволителям.
        Важкими стежинами воєнних буднів присутніх провели очевидці тих подій – голова Іршавської районної організації добровольців України Василь Рацин та член ради районної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни Андрій Надь. Захід супроводжувався покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанування пам’яті за загиблими. У великому залі Будинку культури було переглянуто  документальний фільм про Другу світову війну, а також представлена книжкова виставка "НІ, незабути нам війни".
          Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.
         Слава їм, вічна і світла пам'ять!

 



 

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар