пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

22-а річниця  незалежності  України
        Двадцять два роки тому, 24 серпня 1991 року, більшістю обранців Верховної Ради було ухвалено Акт проголошення державної незалежності України. Вперше у вітчизняній історії право на свою державність було здобуто без війн і кровопролиття. Поява на політичній карті світу вільної і самостійної України стала однією з визначних подій всесвітньої історії Другої половини ХХ-го століття, закономірним результатом прагнення нашого народу бути господарем у власному домі.
        Сьогодні це вже віха в історії нашої держави, вимріяна і вистраждана протягом віків усіма поколіннями українського народу. З гордістю і душевним піднесенням зустрічаємо ми нині 22 - у річницю незалежності Української Держави, яка постала рівною серед рівних поміж країн світового співтовариства.
       Впродовж двадцяти двох років незалежності, Україна утвердилася як демократична, суверенна і соборна європейська держава, зміцнила свої міжнародні позиції, підтвердила омріяне у віках право на самовизначення реальними здобутками державотворення.
        До цієї дати в читальному залі Іршавської районної бібліотеки було організовано книжкову виставку «Незалежна і єдина, наша ненька - Україна», де представлені видання з фонду бібліотеки. Це книги на історичну, політологічну та мистецькознавчу тематику.
         У четвер, 22 серпня 2013 року, виставку було презентовано широкому колу користувачів Іршавської районної бібліотеки. Запрошений фахівець Іршавського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Корпош Є.В. та представник громадської приймальні «Партії регіонів» Воскобійник М.О. у невимушеному спілкуванні поділилися з присутніми, учасниками хору ветеранів, своїми враженнями з приводу свята – дня Незалежності, з чим їх і привітали.
 

        Книжкова виставка, присв'ячена Дню незалежності, буде діяти ще до 11.09.2013 року.
        Будемо раді Вас бачити!

 
 


 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар