вівторок, 11 лютого 2014 р.


Народні символи України
            Народи світу відрізняються між собою мовою, одягом, традиціями, звичаями, уподобаннями.  У кожного народу є свої національні святині, улюблені речі, дерева, тварини. Українці мають свої символи, які споконвіку шанують і бережуть.
             Народнідні  символи – це те, що найбільше любить і цінує народ. Їх вишивають на полотні, про них складають вірші, пісні, легенди, використовують у звичаях та обрядах. Є загальновизнані народні символи і такі, що значимі у певній місцевості. Здавна вважалися калина, верба, писанка, вишитий рушник. За цими символами знають Україну в цілому світі. Це ті ознаки, котрі притаманні тільки нам, українцям. Саме про народні сиволи  10 лютого 2014 року для учнів 2-х класів (кл. керівник Магурська Я. В., Копелюк О. В.) за активної співпраці з бібліотекарем Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (Добак О. В.) було проведено народознавчу годину: «Народні символи України». Яку підготували  бібліотекарі Іршавської РДБ Ваш М. В. та Жабко О. І., цікавим путівником під час проведення народознавчої години стала  мультимедійна презентація.
            Можливо, маючи такі прекрасні символи, український народ зумів уберегти від забуття нашу пісню й думу, нашу історію й родовідну память, волелюбний дух адже не перелічити тих легенд, казок, пісень, віршів про дорогі і рідні нашому серцю символи.
 


 

 
 




 


Немає коментарів:

Дописати коментар