четвер, 15 травня 2014 р.

День української вишиванки
            15 травня 2014 року в Іршавській центральній районній бібліотеці пройшло свято вишиванки «Українська вишивка – наш оберіг».
            Вишивання – це давнє заняття людей, якому тисячі років. Свято вишиванки поєднало національні традиції вишивки і пісні, які передаються від старшого покоління до молоді. Ведучі свята Любов Бровді та Олена Кепша познайомили присутніх з історією вишивання.
            Презентували свої роботи майстрині вишивки Оксана Сенинець, Марія Ряска, Світлана Ерделі та Віра Балог. Це і барвисті рушники, і колоритні вишиванки, неповторні скатертини та серветки. Вони  і розповіли, що їх надихає на творчість, коли треба починати роботу, про стилі вишивки кожного регіону. Прозвучали вірші у виконанні користувачів бібліотеки. Ну і яке свято без української пісні (звучали пісні «А сорочка мамина …», «Вишиванка», «Одягнула вишиванку»).
            Сьогодні весь колектив районної бібліотеки прийшов на роботу у вишиванках. Це було щось особливе - одягнути вишиванку в будень день і піти на роботу. А яким було здивування наших користувачів!? Вони запропонували нам бути такими красиво одягненими щодня.
 


















Немає коментарів:

Дописати коментар