пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Конференція у рамках проекту «Сприяння реалізації прав сільського населення на доступ до публічної інформації»
           14 серпня у рамках проекту «Сприяння реалізації прав сільського населення на доступ до публічної інформації», який реалізовується Іршавською бібліотечною системою у партнерстві з БФ «Центр громадських ініціатив» та Закарпатською ОУНБ ім. Ф. Потушняка за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні,  відбулась заключна конференція. Проект реалізовується з вересня 2013 року на території Іршавського, В.Березнянського, Перечинського, Ужгородського, Виноградівського, Рахівськьго та Свалявського районів. Метою проекту є сприяння реалізації права громадян на доступ до публічної інформації через застосування та використання сучасних інформаційно - комунікаціних технологій.
           Вступним словом та екскурсом за проведену роботу у рамках проекту конференцію відкрив голова правління БФ «Центр громадських інціатив» Андрій Вишняк. У роботі конференції взяли участь і виступили Перечинський міський голова М. І. Гуранич, керівник аппарату Перечинської РДА Девіцька Н. П., головний спеціаліст управління культури Закарпатської ОДА Дурунда О. С, доктор юридичних наук, професор УжНУ Лемак В. В., директор ГО «Вестед» Микола Яцков, директор Закарпатської ОУНБ ім. Ф Потушняка О. А. Канюка. Предстаники місцевого самоврядування (запрошені сільські голови) також висловили свої думки щодо кроків, які необхідно спільними зусиллями влади і громади зробити для дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації."
           Серед учасників були представники Іршавської ЦБС у складі директора Іршавської ЦБС – Лакатош А. І., бібліотекаря відділу бібліотечно-інформаційних технологій – Копін Д. І., зав. бібліотекою-філією с. Загаття – Гоца О. О. та зав. бібліотекою-філією с. Негрово – Балога Л. Ф.. На конференції ми виступили з презентацією «Досвід Іршавської бібліотечної системи щодо використання інформаційно-комунікативних технологій у питаннях доступу громадян до публічної інформації».
           В результаті обговорень було вирішено і надалі активно працювати над сприянням доступу громадян до публічної інформації та популяризації використання е-послуг та е-врядування.




Немає коментарів:

Дописати коментар