вівторок, 10 березня 2015 р.

Потушняк: відомий і невідомий

Наприкінці лютого ми відзначали 105-ту річницю від дня народження нашого славного земляка – Федора Михайловича Потушняка.
Саме цій даті і було приурочене чергове засідання клубу «Золотий вік», яке відбулось 5 березня 2015 року у Іршавській районній бібліотеці. Учасники клубу, люди творчі, активні, пропонують свої цікаві варіанти проведення засідань. Тож пропозицію влаштувати голосні читання творів Ф.Потушняка підтримали із задоволенням.
Розпочала зустріч бібліотекар читального залу Воробканич О.І. Вона  коротко зупинилась  на біографії письменника, прочитала невеличкий вірш у прозі «Смерть і мати». Потім виступила Митровцій Л.І., колишня вчителька української мови і літератури, яка читала поезію, невеликі оповідання, ознайомила присутніх з невідомими широкому загалу моментами життя нашого земляка. А  учасниця  клубу Павльо М.А. поділилась спогадами про роман «Повінь». Зокрема розповіла, як в школі вони читали його строго по черзі, 3 дні, і якщо хтось затримав чергу, то інші на нього гримали, вимагаючи дотримуватись порядку. Берегій І.Є., як справжній джентльмен, взяв слово наостанок і прочитав оповідання «Мати», яке прокоментував своїми словами.              
Наша зустріч відбувалась напередодні свята 8 Березня, тож ми привітали учасниць клубу квітами і запропонували всім присутнім переглянути   книжкову виставку «Її величність - Жінка», яка оформлена і діє у читальному залі бібліотеки.
Всі залишись задоволеними від спілкування і наступну зустріч вирішили провести в травні.












Немає коментарів:

Дописати коментар