неділю, 26 червня 2016 р.

На захист прав і свобод людини
У згусток, спресований мудро i чисто,
Вiн змiстом став наших i дiянь, i мрiй.
Основа життя i мого, i Вiтчизни.
I доля моя – мiй Закон Основний.
У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
З нагоди цієї вікопомної події в житті нашої держави, працівники відділу обслуговування Іршавської центральної районної бібліотеки оформили книжкову виставку-інсталяцію «На захист прав і свобод людини». Представлені книги і статті з періодики розповідають про історію і сучасність Основного Закону,а  додаткова література  пояснює  у простій і зрозумілій формі, статті з Конституції, висловлювання й тези. 
Бібліотекарі відділу обслуговування представили користувачам виставку, провели інформаційну годину «Є Конституція – є міцна, незалежна держава».
Хочеться побажати всім, щоб  демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом, стали реаліями нашого сьогодення. Нехай дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої держави, і нехай міцніє почуття єднання та гордості за нашу славну Україну.
Зі святом Вас!











Немає коментарів:

Дописати коментар