четвер, 23 березня 2017 р.

В Україні проходить 13-й Всеукраїнський конкурс дитячого читання “КНИГОМАНІЯ”, який дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню.
  З 20 лютого по 15 березня 2017 року проходив 1-й етап конкурсу (відбірковий) у сільських бібліотеках-філіях Іршавського району. Участь у ньому взяли всі охочі учні 6-7 класів.
22 березня 2017 року у Іршавській районній бібліотеці для дітей  відбувся 2-ий (районний) етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання  “КНИГОМАНІЯ - 2017”, в якому взяли участь переможці 1-го етапу конкурсу.
Кращих серед учасників конкурсу визначило журі у складі директора КЗ Іршавської РЦБС М.Бобик, завідувачки відділом обслуговування Іршавської ЦРБ О.І.Кепша, завідувачки методико-бібліографічним відділом ЦБС Л.І.Бровді, начальника відділу по зв’язках з громадськістю та ЗМІ міської ради Л.А.Демчик та поетеси О.І.Вовканич. На конкурс був запрошений почесним гостем переможець обласного конкурсу “КНИГОМАНІЯ-2014” Василь Олексій, який поділився своїми враженнями від участі у конкурсі, поїздкою на фестиваль “КНИГОМАНІЯ” у м.Львові та побажав конкурсантам перемог і здійснення мрій.
  Після визначення порядковості виступів учасників методом жеребкування, розпочалось змагання. Учасники конкурсу розповідали про свої улюблені книжки, їх героїв та дивовижний світ, відтворений у них,  захищали свої читацькі щоденники, а також відповідали на запитання журі.
Відразу ж після закінчення змагання, після підбиття підсумків було оголошено рішення журі і було визначено двох переможців:
- звання “Суперчитач Іршавського району” (7 кл.) отримав
Штець Василь (с.Ільниця);
- звання “Суперчитач Іршавського району” (6 кл.) отримала
Жупанин Наталія (м.Іршава).
“Суперчитачі” будуть представляти Іршавський район на 3-му (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “КНИГОМАНІЯ — 2017”, і спробують вибороти звання «Суперчитач області 2017» та головний приз конкурсу – поїздку до міста Львова на фестиваль дитячого читання “КНИГОМАНІЯ - 2017”, який відбудеться 1-3 червня 2017 року.
Крім того, журі визначило переможця, який отримав звання «Лицар книги видавництва “Карпати”. Нею стала Сньозик Вікторія (с.Бронька).
Оцінюючи виступи конкурсантів, члени журі нагородили також окремих з них грамотами у слідуючих номінаціях:
- за креативність — Магурська Мирослава (Іршава);
- за артистизм — Васьовчик Михайло (В.Раковець);
- за харизматичність — Зейкан Станіслав (Іршава);
-за краще ведення Читацького щоденника — Щока Юліанна.
Всі учасники конкурсу отримали також подарунки від голови Іршавської районної ради В.А.Симканинця та голови Іршавської міської ради С.С.Бобика, які завжди пітримують та проявляють небайдужість до суспільного значення бібліотек.
Переможців та номінантів конкурсу нагородила своїм збірками поезій “Під прозорими шатрами долі” член журі, поетеса Оксана Вовканич.
По завершенню офіційної частини конкурсу, всіх учасників було запрошено до солодкого столу, організованого гостинними працівниками Іршавської районної бібліотеки для дітей та бібліотечними працівниками району.
Щира вдячність всім учасникам конкурсу, бібліотечним працівникам, вчителям, батькам, які підготували конкурсантів та дали змогу своїм вихованцям показати свої здібності, любов до читання книг, знання та ерудицію.
До зустрічі на конкурсі “КНИГОМАНІЯ — 2018” !!!















































Немає коментарів:

Дописати коментар