пʼятницю, 22 лютого 2019 р.


Мова входить в життя людини з її дитинства, колискової мами та перших слів. Вона прекрасна і барвиста, мелодійна і співуча. У ній – історія, звичаї та традиції народу, без неї не може існувати суспільство, адже саме мовою ми спілкуємося та за її допомогою пізнаємо світ.
Наша мова –  одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. Чи всі ми усвідомлюємо, яким великим скарбом володіємо? Саме цю істину бібліотекарі Іршавської районної бібліотеки для дітей намагаються донести до юних користувачів. Для них в бібліотеці оформлено книжкову виставку „Там, де живе рідна мова, живе український народ”, на якій представлена література про творців української писемності та мови, про перші українські видання, про шлях української мови, пам’ятки культурної мовної спадщини.
Юні користувачі перейнялися розумінням того, яким тернистим був шлях української мови, але вона живе, розвивається і залишається одним із головних чинників утвердження демократичного громадянського суспільства. Маючи одну з найкрасивіших мов світу, ми всі бажаємо вивчати і утверджувати рідну мову.




Немає коментарів:

Дописати коментар