середу, 12 грудня 2012 р.

     Всеукраїнський тиждень права та Міжнародний  день прав дитини.
      В районних бібліотеках та школах міста уже заведено, що кожного року в рамках Всеукраїнського тижня права та Міжнародного дня прав дитини, у грудні місяці проводиться Тиждень права  «Твої права – твої обов’язки», де діти мають змогу зустрітись з працівниками міліції, ДАІ, прокуратури, юстиції, відвідати бібліотечні заходи, ознайомитись з книжковими виставками.
      Для того, щоб сьогодніші діти вміли збудувати щасливе майбутнє,  вони  повинні  знати змалечку, що всі народи, всі люди рівні між собою і  мають  однакові  права на нашій Землі.
Дитину жодним чином не можна прирівнювати до дорослої людини,  у  тому числі  й  у  правових  аспектах.  Вона  має  бути  забезпечена  особливими правами,  особливим  захистом,  які  мають  часовий   вимір   і   спеціальне призначення. Дитина, як і кожна людина,  від  народження  має свої права . Але вона повинна мати ще й додаткові, особливі права. Це  обумовлено її фізичною, розумовою, моральною та духовною незрілістю. І  для  того,  щоб дитина стала зрілою людиною у всіх  відношеннях,  їй  необхідно  мати  певні спеціальні,  додаткові  можливості. Вони    особливий  зріз  у загальному контексті прав людини.
     Саме про це і велася мова на інформаційній годині «Права дитини»  в супроводі мультимедійної презентації, проведеній у Іршавській гімназії бібліотекарями Іршавської ЦРБ (Кепша О.І) та Іршавської РДБ (Жабко О.І) за допомогою педагога-організатора, бібліотекаря  Артиш І.С. та завуча з виховної роботи Ваш Я. І.
      Вдалим доповненням до інформаційної години став перегляд літератури «Жити за законами держави», на якому була представлена література, подарована суддею Конституційного суду України В. Кампо, постійним меценатом Іршавської районної бібліотеки.
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар