четвер, 21 березня 2013 р.



    З метою заохочення дітей до читання, підвищення якості та ефективності процесу читання, популяризації найкращих надбань української, світової класичної та сучасної літератури щорічно з 2005 року в усіх дитячих бібліотеках України проводиться Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України».
     Іршавська районна дитяча бібліотека не стала винятком і прийняла активну участь у проведенні конкурсу. Перший етап проводився до 26 лютого у всіх сільських бібліотеках та Іршавській РДБ, де було відібрано «найкращих» для проведення 2-го районного етапу, який відбувся 14 березня 2013 року.

      Конкурс складався з кількох завдань. У конкурсі «Моя візитка» кожен учасник представив себе, розказавши про свої захоплення. Звичайно, головним захопленням всі визнали літературу. Учасники проявили свою креативність і творчий підхід прорекламувавши улюблену книгу. Проте, не лише літературою цікавляться наші юні книгомани.
    Серед захоплень були названі музика, малювання, історія, спів та ін. Дуже оригінально і змістовно представляли себе конкурсанти: і в ролі головного героя «Навколо світу за 80 днів», і виконуючи «Пісню про книгу», і зворушливо декламуючи вірші Ліни Костенко. Другим завданням був «ерудит – тест», а третім – «літературна вікторина», веселі запитання якої підняли настрій учасників. В кінці свята-конкурсу журі підрахували кількість балів у конкурсантів та оголосили переможців.
   Ними стали:
Олексій Василь – учень Іршавської гімназії;
Юріна Марія – учениця Осійської ЗОШ І-ІІІ ст.;
Коцан Тетяна – учениця Брідської ЗОШ І-ІІІ ст.
      Олексій В. та Юріна М. будуть представляти Іршавський район на 3-му обласному етапі в рамках заходів Всеукраїнського тижня дитячого читання на базі обласної бібліотеки для дітей та юнацтва.
      Звісно, в конкурсі є переможці, але немає переможених, адже кожен учасник був цікавим і неповторним.










Немає коментарів:

Дописати коментар