пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

«Права людей похилого віку: що ми можемо?!
Не секрет, що на сьогоднішній день люди, що досягли пенсійного віку дуже часто стикаються з порушенням своїх прав. Це може стосуватись навіть банального проїзду в маршрутному таксі чи автобусі. А може відбуватись і у більш складних ситуаціях. Наприклад права на охорону здоров’я, коли людина похилого віку не може дозволити собі самостійно сплатити необхідні витрати на лікування.
Доволі часто порушуються права людей похилого віку на свободу від жорстокого поводження, або такого, що принижує гідність. Представники влади, фізичні чи юридичні особи часто користуються беззахисністю людей похилого віку, тому вони часто стають жертвами принизливого ставлення, а також фізичного і психічного насильства (особливо жінки).
Саме з метою інформування людей похилого віку про їх права, про можливості захисту своїх прав Іршавська центральна районна бібліотека відділ бібліотечно-інформаційних технологій провів 10 жовтня 2013 року інформаційну годину «Права людей похилого віку: що ми можемо?!». На ній були присутні учасники хору ветеранів, пенсіонери міста Іршава та люди, що породу своєї діяльності працюють з літніми людьми. Цей захід був проведений в рамках традиційного тижня правових знань.

Під час даної бесіди обговорювалась також тема «Державні послуги он-лайн». Під час даної розмови були розкриті можливості офіційних порталів у плані надання електронних послуг і методика роботи з ними. Роз'яснювались  можливості взаємодії з державними органами влади за допомогою комп'ютерних технологій (через віртуальні приймальні).


Немає коментарів:

Дописати коментар