пʼятницю, 14 березня 2014 р.

«Кращий читач - 2014»
              13 березня 2014 року Іршавська районна бібліотека для дітей радо вiтала тих, хто завiтав до затишної читальної зали на свято книголюбів. Перед книгою вiками схиляло в шанобi голову людство, вважаючи її святинею. Згадайте себе в дитинствi, коли вам до рук потрапляла омрiяна книга. Як солодко щемiло ваше серце в очiкуваннi дива! А це диво було поряд. Iз сторiнок книги вiяли вiтри далеких мандрiв, кликали невiдомi країни. I герої творiв ставали вашими друзями, а ви хотiли бути схожими на них, такими ж сильними, розумними, добрими i смiливими. Книга - справжнiй маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарiвниками, здатними розумiти мову речей, рослин i тварин. Скiльки дивовижних таємниць вiдкривається нам завдяки книзі! Скiльки безцiнних скарбiв трапляється на шляху читачiв! А скiльки незабутнiх зустрiчей з лiтературними героями вже вiдбулися, а ще скiльки вiдбудеться! В свiт книги вас, насамперед, запрошують тi люди, якi пишуть книги - письменники, поети, прозаїки, тi, що їх видають - видавцi, працiвники типографiй, друкарень i бiблiотекарi - люди, якi шанобливо зберiгають i пропонують для вас найкращi надбання людства.
             Ось і цього року, як і завжди, в читальній залi Іршавської районної бiблiотеки для дітей зустрічали учасникiв ІІ-го етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України 2014», а ще краще сказати - свята тих, кого ми по праву можемо назвати найкращi читачi.
            Конкурс проводиться з метою заохочення дiтей до читання, виявлення читацьких уподобань та прiоритетiв, популяризацiї найкращої української та свiтової лiтератури.
            З метою рiзностороннього i об'єктивного оцiнювання учасникiв конкурсу та визначення переможцiв у районному турi було створено журi з 7 осiб, серед яких були  бібліотекарі ЦРБ, і шкільної бібліотеки та закарпатська письменниця-казкарка Фулитка О.Г.
           На участь у конкурсi подало заявки 23 конкурсантів, з яких було вiдiбрано найкращих, які i отримати почесні призові місця: І місце – Олексій Василь, ІІ – Тинта Вікторія, ІІІ – Лапко Євгенія. Також було визначено номінантів у категоріях: артистизм – Ломага Мар’яна, креативність – Олашин Інна і Верлюк Марія, харизматичність – Юріна Марія.
           Свято пройшло на вищому рівні: на радість учасникам і в задоволення бібліотекарям.





 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар