понеділок, 16 лютого 2015 р.

Кохайте та будьте коханими!
            Під такою назвою пройшло свято в центральній районній бібліотеці, яке розпочалось хвилиною мовчання на знак вшанування загиблих воїнів у бойових діях на Сході України.
            Які ніжні слова – «Я тебе кохаю…». Справжнє кохання не знає зрад, воно ніжне, таємне і вічне. Кохання - це біль душі, це сльози, але сльози радості, бо той хто не кохає, той не вміє жити.  Усі ми закохуємося, інколи розчаровуємося і знову кохаємо, бо світ тримається на любові.
            Саме в переддень Святого Валентина, ми звертаємось до теми кохання, бо це надзвичайний день-день усіх закоханих. В цей день всі пари поєднані світлим і ніжним почуттям, відкривають своїм половинкам серця, дістають «зорі з неба», дарують тепло і ласку. Цей день дає можливість висловитися серцю. Тому центральна районна бібліотека і вирішила запросити всіх на побачення до бібліотеки  на свято «Кохайте та будьте коханими», яке відбулось 13 лютого у виставковому залі районного будинку культури.
            Захід відбувся у рамках спільного проекту «Майбутнє варто планувати», що реалізується БФ «Центр громадських ініціатив» у партнерстві з Іршавською районною бібліотекою. Два роки тому бібліотека приєдналась до програми «Здоров»я жінок України», метою якої є сприяння збереженню репродуктивного здоров»я жінок і пар України, шляхом покращення використання сучасних та ефективних методів контрацепції як альтернативи неплановій вагітності та абортам. Одна із цілей програми «Здоров»я жінок України», в якій бере участь бібліотека, це якраз підвищити поінформованість молоді та акцентувати увагу молодих людей на важливості планування та репродуктивного здоров’я. Роздумами та інформацією на відверті теми з учасниками ділились лікар акушер-гінеколог Іршавської центральної лікарні Пнівчук С.Б. та психолог центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Ватрала Н.М.
            Віками про кохання складали вірші, оспівували це почуття у піснях виражали  трепетну мить у танці. Мистецтво танцю нікого не залишає байдужим, воно притягує і зачаровує неповторністю, багатогранністю, красою,  залишаючи після себе шлейф емоцій і пристрасті. Великий плюс танців, виховання правильних взаємин між дівчиною і хлопцем, а в подальшому між чоловіком і жінкою, хороших манер і ставлення один до одного продемонстрували учні хореографічного відділу Іршавської ДШМ під керівництвом Я.Гозда та С.Огарь. Учасники свята брали активну участь у різних конкурсах, вікторинах. Доповненням до свята була літературна інсталяція «Неймовірні історії кохання», яку підготували працівники центральної районної бібліотеки та бібліотеки для дітей. Солодкий стіл для всіх учасників свята допоміг організувати БФ «Центр громадських ініціатив».
            Невгамовного кохання, високого почуття відповідальності, вірності та приємних спогадів про найчистіші почуття бажали всім учасникам ведучі свята – Ганна Бровді та Іван Котубей.
 













 











1 коментар:

  1. Надзвичайно романтично та по-запальному гаряче пройшов День Валентина у вашій бібліотеці. Молодчинки!!!

    ВідповістиВидалити