вівторок, 29 березня 2016 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Читати – це модно!
Читати – це мудро!
Читайте ви вільно!
Читайте повсюди!

     Кожного року у дні весняних канікул в бібліотеках проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Метою цього заходу є популяризація і підтримка дитячого читання, залучення до бібліотеки нових юних користувачів. У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.
    Тиждень дитячого читання є своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури, сприяє поглибленню і розширенню читацьких інтересів.
     Цього року в Іршавській районній бібліотеці для дітей Тиждень дитячого читання проходив з 21 по 28 березня 2016 року і об'єднував в собі комплекс заходів, присвячених дитячій літературі, дитячому читанню. В бібліотеці було організовано книжкові виставки, тематичні полиці «Країна казкова – країна книжкова», «Якщо цікаві є книжки – читають діти залюбки», «Там, де живе рідна мова, живе український народ», виставка-екскурс «З історії нашого краю», виставка-пропозиція «Читацьке сузір'я - 2016». В бібліотеці, дитячих садочках проходили: літературне асорті «Казки, оповідання та вірші говорять до дитячої душі», літературне читання «В сім'ї вольній, новій», ігрова година «Смішинки з писаної торбинки», ерудит-круїз «По українських народних казках», бібліографічний огляд «Ці казки – скарби народів», конкурс малюнків «Мій рідний край, Іршавщина, моя історія жива».
  Всеукраїнський тиждень дитячого читання має на меті не тільки залучити дітей до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеку в справжній храм Книги, в якому кожен читач відчуває себе бажаним гостем.
   Пропонуємо Вашій увазі короткий фоторепортаж з заходів в рамках Тижня дитячого читання.












































Немає коментарів:

Дописати коментар