четвер, 24 травня 2018 р.


Участь у районному семінарі бібліотекарів Іршавщини.

23 травня, на базі бібліотеки-філії с.Білки, відбувся виїзний семінар бібліотечних працівників Іршавської ЦБС «Читання і діти: діапазон бібліотечних ідей і можливостей». Учасників семінару привітала Ганна Тигомирівна Дувалко, заступник голови Білківської сільської ради, яка із задоволенням розповіла про розвиток села, історію села та про тих людей які прославили село своєю творчістю. Вона відзначила важливу роль сільської книгозбірні як культурно-просвітницького центру в житті сільської громади. Завдяки тісній співпраці з органами місцевого самоврядування, інтелігенцією, громадськими організаціями, бібліотека має цікаві напрацювання в обслуговуванні читачів-дітей книгою.
Завідувач бібліотекою-філією Ганна Пайтина розповіла про свої напрацювання по залученні дітей до читання, ну, і презентувала переведення дитячого бібліотечного фонду на УДК.
Відкрила семінар директор Іршавської районної централізованої бібліотечної системи Майя Володимирівна Бобик. Вона ознайомила учасників з програмою семінару, його метою, поінформувала про найактуальніші події  в  царині бібліотечної справи.  У своєму виступі Майя Бобик наголосила на важливій місії бібліотек у забезпеченні потреб в одержанні необхідної інформації усіх верств населення, проведення культурно-просвітницької діяльності з метою залучення дітей до читання засобами наочних та інтерактивних форм бібліотечної роботи у співпраці з владними структурами на місцях, закладами культури та освіти, громадськими об'єднаннями громадян. Вона вела мову про роль активної участі працівників в  районних семінарах, тренінгах, конкурсах для самореалізації та підвищення фахової майстерності. Аналізувала участь працівників району в конкурсі «Книгоманія 2018». Директор бібліотеки висловила слова вдячності Білківському сільському голові Зейкан Василю Семеновичу за підтримку бібліотеки та надання матеріальної допомоги у проведенні поточного ремонту.
Фахівці бібліотеки для дітей виступили з консультаціями та повідомленнями. В.о заступника директора по роботі з дітьми  Богларка Боїшко, розповіла про використання традиційних і інноваційних форм роботи бібліотеки із залучення до читання та користування бібліотекою. Для кращого сприйняття матеріалу підготувала слайди з новими формами роботи. Наталія Михайлочко, бібліотекар бібліотеки для дітей, підготувала консультацію «Бібліотека – територія спілкування та позитивної самореалізації дітей». Практичні заняття з працівниками бібліотек провела провідний бібліотекар бібліотеки для дітей Ваш М.В.. Правильно вести діалог з користувачами, навчала бібліотекарів Любов Бровді, завідувач методично-бібліографічного відділу ЦРБ, адже правильно вести діалог – клуч до всіх дверей у нашому житті, чарівна паличка для виконання всіх побажань, особливо дітей. Участь у рольовій грі «Обслуговування користувачів: мистецтво діалогу» взяли майже всі бібліотекарі, вони навипередки розповідали про цікаві діалоги з користувачами, чим і підтвердили виконання домашнього   завдання.
Підвела підсумки роботи директор бібліотеки Майя Бобик. А загальним висновком, якого дійшли учасники семінару після всього побаченого і почутого, стало переконання, що головними складовими успішної роботи сучасної бібліотеки - бути інформаційно-культурним центром, вільним публічним простором для реалізації ідей та ініціатив, а також грамотна співпраця і налагоджені зв’язки з громадою, владою і партнерами бібліотеки.






















Немає коментарів:

Дописати коментар