вівторок, 27 березня 2012 р.

Поезія - вищий рівень спілкування.

          26 березня у відділі бібліотечно-інформаційних технологій Іршавської центральної районної бібліотеки пройшла скап-трансляція презентації нової збірки поезій Василя Кузана «Ваба», яку підготували Ганна Бровді та Любов Бровді.
          Завдяки програмі «Бібліоміст» та ініціативі регіонального представника  програми «Бібліоміст» в Закарпатській області Андрія Вишняка  ми мали можливість у такий спосіб поспілкуватися з відомим Закарпатським поетом-ліриком Василем Кузаном, а  саме головне те, що з нами на Інтернет- зв»язку були бібліотеки з Рахова, Перечина, Ужгорода, бібліотеки сіл Ділове, Костилівка, Білин, Сімер, Пасіка, Ремета, Порошково , Загаття, Ільниця, Негрово, Ч.Потік , В.Раковець.
         Познайомитися з творчістю поета, прийшло чимало шанувальників поетичного мистецтва, друзів, колег та користувачів бібліотеки, з якими автор спілкувався, відповідав на питання користувачів, розказував про себе.
          Його вірші читали Марина Гайсак, методист районного будинку культури та Марина Данканич, завідувачка бібліотекою-філією с.Брід.
          До слова запрошувались Василь Шкіря, редактор газети «Нове життя», Михайло Ісак, завідувач сектору з питань внутрішньої політики апарату  райдержадміністрації. Теплими, щирими словами привітали поета Андрій Вишняк, координатор програми «Бібліоміст» в Закарпатській області та директор Перечинської  централізованої бібліотечної системи Любов Миколаївна Герцег.
         Бібліотекар Ганна Бровді представила присутнім поета В.Кузана, які щиро сприймали  його творчість. Він має талан від Бога. Це поет природний і сильний. Він творець поетичної царини, й автор знаменитих шлягерів «Золото Карпат » та «Мамин Вальс». І те, що його охоче друкують  і в Україні , й далеко за її межами, - яскраве свідчення того, що він уже завоював собі читачів, слухачів, шанувальників. Спілкування тривало понад дві години, проте стан душі після такої зустрічі з людиною  непересічного таланту у кожного з присутніх був піднесений. Така творча особистість здатна створювати навколо себе лише прекрасний світ, - світ мистецтва.
          У наші часи, як і в будь-які часи, літературну репутацію втратити дуже легко. Проте у творчості Василя Кузана є голоне: він не почуває себе на окраїні, - а це тому, що пише про любов. Збірка «Ваба» - це продовження теми кохання у творчості поета, і саме інтимна лірика увійшла у цю збірку.
          Таким є для нас сьогодні Василь Кузан, наш земляк з села Довгого,- поет, романтик і лірик зі своєю філософією життя, веселий, з неабияким почуттям гумору, життєрадісний і амбіційний митець, що обрав головною темою своєї творчості вічну і незбагненну тему кохання. Думаємо, що книга неодмінно знайде свого читача.
         Працівники відділу обслуговування оформили книжкову виставку «Василь Кузан: філософ і митець». Технічний супровід заходу забезпечили Наталія Пензеник і Ярослав Бровді.

 
                                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар