четвер, 11 квітня 2013 р.

 Філіжанка доброго настрою
       Цей день не внесено ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається й у Росії, і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії, і навіть на Сході. В одних країнах 1 квітня називають День сміху, в інших — День дурня. У цей день кожен хоче пожартувати над кимось, тож ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші люди мимоволі посміхаються.
      Саме цього дня відзначив свій ювілей Мельник Юрій Юрійович, виконавець гумору та сатири, методист Іршавського РБК. Мельник Юрій є незмінним учасником всіх районних концертів та фестивалів, де часто поєднує різні жанри – ведучого, гумориста-читця та учасника театру мініатюр. Він є бажаним гостем на різних урочистостях, корпоративних вечірках та ювілейних вечорах. Його часто запрошують для ведення святкових концертів до дня села.


      Два роки Юрій Юрійович був учасником театру гумору та сатири «Шарж» з м. Ужгорода, у складі якого став лауреатом ІV Міжнародного фестивалю-конкурсу афганської пісні в м. Харкові.
2002 р. – отримав звання лауреата на Міжнародному конкурсі гумористів «Карпатський словоблуд» у м. Ужгороді.
2006 р. – лауреат І премії Всеукраїнського конкурсу виконавців сатири та гумору «Вишневі усмішки».
2007 р. – виборов І премію на Х Міжнародному конкурсі виконавців гумору та сатири ім. Андрія Сови у Одесі.
У січні 2007 року в селі Довге пройшов його творчий вечір «Добре слово дарую людям».
2008 р. – лауреат ІІ премії IV Міжнародного фестивалю гуцульського гумору «Бербениці фіглів» в смт. Ясіня.
2009 р. – лауреат ІІІ премії ІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу виконавців гумору та сатири «Усмішки Глазового» в смт. Казанка Миколаївської області. Крім усього Юрій Мельник серйозно захоплюється фотографією. Вів гурток художньої фотографії при Довжанській ЗОШ І-ІІІ ст., його фотороботи брали участь у багатьох районних виставках декоративно-прикладного мистецтва. З 2010 року член Спілки фотохудожників Закарпаття. Є постійним учасником обласних фотовиставок.
     Про ці та інші цікаві факти з біографії Юрія Мельника, розповіла нашим колегам бібліотекар читального залу Воробканич О.І., яких ми запросили на філіжанку доброго настрою в читальний зал відділу обслуговування.
     Зустріч з гумористом пройшла в теплій, невимушеній атмосфері, зі сміхом, фіглями, привітаннями. Приємним сюрпризом для ювіляра стало привітання від журналіста районної газети «Нове життя» М.Ісака та директора краєзнавчого музею А.Світлинця.
  
 




Немає коментарів:

Дописати коментар