вівторок, 23 квітня 2013 р.

Бібліотека як інформаційний центр громади.
Бібліотека має бути постійно присутньою
в житті спільноти, де житель з будь - якою
проблемою йде до бібліотеки.
Без активної участі громади сучасна бібліотека
розвиватися не може.
          Саме тому на базі Іршавської центральної районної бібліотеки 18 квітня 2013 року було організовано районний семінар бібліотечних працівників на тему «Бібліотека як інформаційний центр регіону».
          Конструктивними і змістовними були повідомлення завідувачки методико – бібліографічним відділом Г.І.Васильцюн «Бібліотеки Іршавщини в інформаційному просторі: факти, проблеми, шляхи їх вирішення», наглядно проілюстрована мультимедійною презентацією, консультація бібліографа М.М.Матішинець «Інформаційне забезпечення населення: пріоритети діяльності бібліотек».

         Працівники методичного відділу використовують сучасні інтерактивні форми підвищення професійної компетентності. Цього разу відбулось професійне спілкування в «Акваріумі», що дозволило бібліотечним працівникам включитись в ігрове моделювання бібліотечних процесів та надати їм новий професійний досвід. Доповненням до семінару стала стендова презентація «Дізнайся більше про бібліотеку» - своєрідна форма бібліотечної реклами. «Акваріум» та стендову презентацію провели провідний методист центральної районної бібліотеки Л.І.Бровді і бібліограф М.М.Матішинець. До семінару бібліограф розробила та видала методичні рекомендації працівникам сільських бібліотек - філій на тему: «Довідково – бібліографічний апарат - інформаційне ядро бібліотеки».
         В роботі семінару взяв участь протоієрей Василь Ігнат, настоятель Петро - Павлівського храму міста Іршави , який зупинився на такому актуальному питанні, як «Інтернет: добро чи зло?» , обґрунтував свої роздуми з духовної точки зору.
        На нашу думку проведення такого семінару сприятиме перетворенню бібліотек на інформаційні центри громади.



















Немає коментарів:

Дописати коментар