понеділок, 6 серпня 2012 р.

«Поетичними стежками Іршавщини»


«Поезія — це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі»
Ліна Костенко.

     Під такою назвою 03 серпня 2012 року у читальному залі Іршавської районної бібліотеки пройшла літературна мандрівка поетичними стежками Іршавщини. 
Поезія – особлива пані, яка робить наше життя особливо піднесеним та натхненним. Вона спонукає нас цінувати і берегти все, що нас оточує, бо воно неповторне, «любити травинку і тваринку, і сонце завтрашнього дня».
    Користувачі юнацького абонементу та Іршавської районної дитячої бібліотеки разом з бібліотекарями Кепша Оленою, Бобик Майєю та вчителькою української мови і літератури Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Кузьма Наталією Василівною, мандрували цими стежками. 
Кожна зупинка знайомила дітей з визначними авторами поетичних рядків: Ф.Потушняком, І.Петровцієм, В.Новіковим, М.Паулик, О.Демчик, І.Мельником, А.Копинцем, М.Паньком, І.Шмулигою, М. Машкіним, В.Кузаном, Д.Кремінем, Л.Повх, О.Рішаві, С.Жупанином, В. Філешом, С.Овсаком та іншими.
        Мандрівка поетичними стежками нашого району переконала всіх присутніх, що поезія — це справді неповторність. Однакових поетів не буває, як і взагалі однакових людей, бо в кожному є щось своє, незвичайне. Так і поезія — це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіш — тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.
     Цікавим путівником для учасників мандрівки стала книжкова виставка «Поетична панорама», та бібліографічний огляд,підготований бібліографом Матішинець М.М.



Немає коментарів:

Дописати коментар