четвер, 24 січня 2013 р.


День Соборності та Свободи України
      Двадцять другого січня ми відзначаємо подію, яка відбулася ще на початку минулого століття, коли дві народні республіки об’єдналися в одну Українську державу. Такі дати треба не тільки пам’ятати і відзначати: вони є нагодою для глибоких роздумів і спонукою до дій.
        Упродовж майже всієї історії наш народ потерпав від різноманітних поділів. Щось подібне ми переживаємо і сьогодні.
       Можна перечислити багато сучасних поділів: схід – захід, північ – південь, багаті – бідні, влада – громадськість. Не можна оминути поділів на підставі віровизнання, національного походження, політичних переконань, мови тощо.
         Саме про це і йшла мова на історичній годині «Воєдино в соборній Україні», підготованій бібліотекарями Іршавської ЦРБ Кепша О.І. та Іршавської РДБ Жабко О.І., яка пройшла у Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2  у вівторок, 22 січня 2013 року.
         Школярі мали змогу продивитися мультимедійну презентацію по даній темі та проглянути літературу книжкової виставки «Україна соборна, єдина, неподільна».
         Незмінними помічниками бібліотекарям стали заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Барна О.Й. та педагог-організатор школи Юральник В.В.
 
 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар