вівторок, 13 серпня 2013 р.

Відроджена святиня – знамено України
         Ми живемо у незалежній державі, ім'я якій — Україна! Скільки глибини у цьому співочому слові... Це — золото безмежних полів, бездоганна синь зачарованих небес. Двадцять два  останніх роки — це роки нашого воскресіння, єднання, переосмислення своєї історії та долі, державної незалежності.
         Як і кожна держава наша  країна має свої державні символи. В  статті  20 Конституції України вказано, що державними символами України є Державний прапор України, Державний герб України і Державний гімн України.
         Нині українці святкують день прапора, який на загальнодержавному рівні почали святкувати із 2004 року, тоді  Президент України Леонід Кучма підписав Указ № 987/2004 «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено в Україні нове свято — День Державного Прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня.
         В читальному залі Іршавської районної бібліотеки до цієї дати було проведено годину інформації «Відроджена святиня – знамено України» та оформлено книжкову виставку «Наша перлина, наша святиня : державний прапор незалежної України»  за підтримки фахівців з соціальної роботи Іршавського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, а саме Мелеганич К.Г, Кормош Є.В., Гура Д.В., яку мали змогу переглянути користувачі юнацького віку.
 

         Бібліотекарі Балега М.В. та Ряска М.А. розповіли присутнім, що державна символіка уособлює державний суверенітет, верховенство та незалежність влади. Образи Державного Прапора, Державного Герба та Державного Гімну символізують українську державність і конституційні цінності України, традиції та культуру українського народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар