середу, 9 жовтня 2013 р.

«Підліткова злочинність: хто винен»
          Останніми роками проблема злочинності неповнолітніх в Україні набула особливої гостроти і актуальності. Громадські діячі й суспільство загалом виказують тривогу з приводу деградації чималої частини підростаючого покоління, яке, ще не почавши жити, вже позбавило себе перспективи знайти гідне місце в суспільстві. Поширення підліткової  злочинності  турбує батьків і вчителів, працівників міліції та служб у справах неповнолітніх.  Постійно йде дискусія щодо доцільності надання соціальної підтримки і допомоги молодим людям, що мають проблеми із зайнятістю та вільним часом, наркотиками, порушують закон.
         Причини підліткової злочинності і обговорювалися під час бесіди «Підліткова злочинність: хто винен», яку, в рамках традиційного тижня правових знань, провели бібліотекарі  Іршавської  центральної районної бібліотеки  Балега М.В. та Кепша О.І. для учнів 9-10-х класів Іршавської ЗОШ      І-ІІІ ст. №1.
          Під час бесіди учні активно вступали в діалог, відповідали на питання ведучих, уважно слухали пояснення вчителя історії та правознавства Лізанець А.М. Вона наголосила: « 14-15 років - це цікавий і динамічний вік... Ти ще ніби і не дорослий, але уже й не дитина. Ти  дорослішаєш... Те, що ще вчора вважалося дитячими пустощами, сьогодні може стати причиною твоєї відповідальності, оскільки може бути витлумачене як  правопорушення, які  в залежності від ступеня розділяють на проступки і злочини. Не йдіть на поводу у своїх бажань! Краще слухайте свою совість! Поступайте по совісті! Бережіть її!».
          Наприкінці бесіди була проведена вікторина на знання основ правознавства.
        “Ваші бажання - це радощі чи сльози ваших близьких, - писав В.О.Сухомлинський. - Перевірте свої вчинки свідомістю: чи не заподіяли ви зла, неприємностей, незручностей людям своїми вчинками. Робіть так, щоб людям у вашому оточенні, було добре і затишно”.

     Суспільство хоче застерегти кожного підлітка від необачного кроку до скоєння злочину. Адже за вчинений злочин доведеться нести кару...








Немає коментарів:

Дописати коментар