середу, 14 травня 2014 р.

Регіональний тренінг
         У середу, 14 травня, на базі Іршавської центральної районної бібліотеки відбувся регіональний  тренінг в рамках проекту «Сприяння реалізації прав сільського населення на доступ до публічної інформації», що реалізується БФ «Центр громадських ініціатив» у партнерстві з ОУНБ ім. Ф. Потушняка за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні. 7 централізованих бібліотечних систем області, у т. ч.  Іршавська ЦБС, є партнерами  у реалізації проекту.
          Метою проекту є сприяння реалізації права громадян на доступ до публічної інформації через застосування та використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Тренінг проведено для районних бібліотекарів, державних службовців та активістів громад.
         Присутні переглянули презентацією «Доступ до публічної інформації» підготовлений головою БФ «Центр громадських ініціатив» А. Вишняком. Під час тренінгу ознайомились із основними положеннями Закону України «Про доступ до публічної інформації»,  види документів, які  належать до публічної інформації,  як проводити електронну форму запиту на інформацію та про проект змін до Конституції України щодо децентралізації влади (територіальний устрій та місцеве самоврядування).




 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар