пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Права і обов'язки в житті дитини

       Права дитини - це певні можливості, що ґрунтуються на загальнолюдській моралі та необхідні людині для її існування і розвитку в конкретних умовах. Вони мають бути загальні та рівні для всіх.
       10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла розроблену Комісією ООН з прав людини Загальну декларацію прав людини. Саме цей день щорічно відзначається у всьому світі як Міжнародний день захисту прав людини, а 20 листопада 1989 року було прийнято Конвенцію ООН про права дитини, яка 27 вересня 1991 року набула чинності і в Україні.
       9 грудня 2014 року для учнів Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та 11 грудня 2014 року для учнів Іршавськії гімназії працівниками Іршавської районної бібліотеки Балега М., Кепша О. та Іршавської районної бібліотеки для дітей Жабко О, Гресько М.І., було проведено інформаційну годину з використанням мультимедійної презентації «Конвенція ООН про права дитини». Учні ознайомилися з правами та обов'язками, визначеними в документах, що регулюють права дітей, переглянули відеоролик «Конвенція очима дітей», також мали можливість вибрати для себе літературу з книжкової виставки «Ти і твої права».
      Вчителі шкіл обговорили з учнями поданий матеріал, подякували бібліотекарям за змістовну інформацію. В свою чергу бібліотечні працівники висловили вдячність дирекції Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та Іршавської гімназії за співпрацю.
       Слід зазначити, що протягом Тижня правових знань в Іршавській районній бібліотеці діяла книжкова виставка «Шляхами права», а у Іршавській районній бібліотеці для дітей - «Твої права в твоєму житті». Тиждень виявився інформаційним, змістовим, динамічним. Користувачі бібліотек отримали багато нових знань з питань правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.







Немає коментарів:

Дописати коментар