вівторок, 24 березня 2015 р.

ВСЯ ПРАВДА ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ
        Всесвітній день боротьби проти туберкульозу відзначається щороку 24 березня в ознаменування того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу — туберкульозну бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.
        Метою Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби.
        Саме це і мали за мету бібліотекарі Іршавської центральної районної бібліотеки та Іршавської районної бібліотеки для дітей, які разом зі спеціалістами Іршавського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відвідали Іршавську ЗОШ   І-ІІІ ст.№2. Для учнів середнього та старшого шкільного віку працівники бібліотек підготували мультимедійну презентацію про історію хвороби, властивості мікобактерій туберкульозу, джерела інфекції та симптоми прояву хвороби. Також доцільною виявилася демонстрація короткого ознайомлювального відеоролика.
        Спеціалісти  соціальної служби розповіли про те, хто є найбільш уразливий до хвороби, навели статистичні дані. Крім того, розповіли, як можна запобігти  цьому захворюванню та методи профілактики.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар