понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Соціальне партнерство як чинник розвитку
бібліотечно-інформаційної діяльності бібліотек.

8 жовтня 2015 року відбувся  виїзний районний семінар бібліотечних працівників з побудови партнерських зв’язків.
Відкрила семінар завідувачка методико-бібліографічного відділу Іршавської централізованої бібліотечної системи Л.Бровді. У своєму виступі Любов Іллічна зазначила, що ефективне партнерство дозволяє сформувати матеріальні та інтелектуальні ресурси у сферах: просвітницької діяльності; реалізації спільних заходів, акцій, соціальної реклами; підвищення рівня інформаційної компетенції; системи інформаційно-бібліографічного обслуговування. Особлива увага слухачів була зосереджена на інформаційній діяльності.
І хоча спочатку назва семінару здавалась суто бібліотечною, реальне обговорення показало, що будь-який напрям має бути пов’язаний з життям громади: від участі у всеукраїнських конкурсах, уславленні пам’яті свого роду, пошуку соціальних партнерів, допомоги переселенцям, родинам захисників до проблем адмінреформи та доведення значущості бібліотек.
Фахівці районної бібліотеки Олена Кепша та Марія Матішинець представили учасникам консультації. Вони ознайомили присутніх з кращим досвідом роботи в цьому напрямку, надали можливість побачити цікаві візуальні форми просування книжки і читання серед користувачів бібліотеки, спонукали до роздумів про можливість застосування цих інновацій у бібліотеках-філіях.
За круглим столом «Соціальне партнерство: досвід колег» бібліотеки ділились своїми напрацюваннями. Найкраще в цьому напрямку працюють бібліотеки-філії сіл Смологовиця, Івашковиця, Довге, Бронька, Кушниця, Сільце, Арданово, Негрово, Дунковиця та центральна районна бібліотека.
З учасниками семінару проведено гру-тренінг «Мотивація діяльності бібліотек на досягнення мети у соціальній сфері».
Підбиваючи підсумки, усі учасники констатували, що ефективна робота сучасного бібліотекаря неможлива без професійного спілкування та корпоративної взаємодії. Виїзний семінар дозволив бібліотекарям одержати нові знання та практичні навички, ознайомитися з досвідом роботи своїх колег з побудови партнерських зв’язків.
На завершення семінару працівники відвідали паломницьке місце Джублик.











Немає коментарів:

Дописати коментар