пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

Як до нас книга прийшла

Часу не гаймо – книжку читаймо!
Про ліси, моря і гори, про непізнані простори,
Про звірят і про птахів, про веселих дітлахів,
Про чотири пори року, і про райдугу високу,
І про тебе і про нас надійшов читати час!

Книга – це велике диво, створене людиною. Ще не вміючи читати, ми розглядали малюнки до казок, слухали цікаві історії, які читали нам рідні. Книга супроводжує нас по життю. А чи замислювалися ви над тим, якою ж була та перша книга? Щоб дати відповідь на поставлене запитання, працівники Іршавської районної бібліотеки для дітей для учнів 1-х про гімназійних класів Іршавської гімназії 21 жовтня 2016 року провели бібліотечний урок-мандрівку «Як до нас книга прийшла».
Спочатку учні дізнались про  історичні відомості  створення книги, познайомилися з історичними постатями: Йоганом Гутенбергом – винахідником друкарського верстату, князем Київської Русі Ярославом Мудрим, Іваном Федоровим, який був основоположником книгодрукування в Україні. Відомо й те, що шанують і люблять цю людину за перший посібник для навчання грамоті – «Буквар».
Діти з радістю пригадували прислів’я, читали вірші головної книги їхнього життя - Букваря. Діти зрозуміли, що спілкуючись із книгою, вони збагачуються духовно, підвищують свій культурний рівень та розширюють свій світогляд.
Позитивні емоції, гарний настрій та вдячність за проведену роботу надовго залишаться як у дітей, так і в бібліотечних працівників.  








    

Немає коментарів:

Дописати коментар