понеділок, 3 квітня 2017 р.

 Дитинство та юність – це чудова мить, коли луною котиться веселий сміх, йде цікаве навчання, мала людина відкриває для себе цілий світ за допомогою книги і читання.
Книга – величезна сила, без неї неможливо уявити життя. Вона розкриває перед читачами чарівний світ краси і добра, вона стає близьким другом, вірним супутником у житті. В березні їй був присвячений Всеукраїнський тиждень дитячого читання, до проведення якого долучилися школи та бібліотеки району.
Це справжнє свято для юних користувачів, під час якого проводяться численні масові заходи з метою популяризації серед дітей читання, книги і бібліотеки, як скарбниці знань.
Низка цікавих заходів відбулася у Іршавській районній бібліотеці для дітей під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання. Тиждень розпочався з екскурсії до бібліотеки, на яку завітали учні 1-го класу Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
Було проведено урок-гру “Казковий вернісаж”. Дві команди-учасниці, показали чудові знання різних жанрів української народної творчості: казок, прислів’їв, приказок, загадок, прикмет тощо.
Захоплююче і змістовно пройшов прес-калейдоскоп «Наш улюблений журнал». Діти подорожували сторінками улюблених дитячих журналів та газет «Її Величність королева Газета й його Високість граф Журнал». Свою ерудицію  читачі проявили у конкурсах “Чи уважний ти читач?”, ” Кращий знавець української книги”, ” Хто автор твору?”  та інших.
Читачі показали свої знання під час літературного круїзу “Подорож книжковими морями”.  Дуже зацікавили дітей слайд-шоу “Як твориться книга”, “Вислови знаменитих людей” та мультимедійна хвилина “Казкові герої в мультиках”.
Із задоволенням юні читачі взяли участь у грі-конкурсі “Світ чудовий, світ книжковий”. За уривками казок діти відгадували їх назви, пригадували літературні твори та їх авторів, відповідали на запитання літературних вікторин “Чи знаєте ви казки та їх героїв” , “Казковий лабіринт”, “Казковими стежинами”. До читання в бібліотеці залучалися все нові читачі, особливо радує, що це першокласники. У бібліотеці проводилася акції “Приведи друга до бібліотеки”, “Подаруй бібліотеці книгу”, ” Книжкова лікарня”.
Дуже велике задоволення діти отримали від бібліотечного уроку “Казкарі усього світу чудеса дарують дітям”. Всі присутні з великим задоволенням відповідали на питання вікторини та  конкурсі “Чи уважний ти читач?”.
Діти не лише розважалися, а й дізналися багато нового й цікавого. Бібліотекарі на завершення побажали всім присутнім завжди залишатися такими ж розумними, творчими і читаючими.
Тиждень дитячого та юнацького читання закінчився, але не закінчилось спілкування з книжкою. Приходьте до бібліотеки, щоб поринути в цікавий світ книги! Великий світ навколо нас складається не тільки з комп’ютерів і мобільних телефонів, задовго до їх створення існувало і досі існує справжнє диво – книга. Бібліотекарі гостинно запрошують – приходьте до бібліотеки, там вас завжди чекає ваш вірний друг – Книга!




































Немає коментарів:

Дописати коментар