пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Квітка щастя

Свято Івана Купала відзначають в день літнього сонцестояння, але в православній традиції (за старим стилем) він припадає на 6-7 липня. Цей день завжди був пов'язаний з містичними прикметами і таємничими обрядами, а Купальська ніч - це прекрасний привід цікаво провести час, завести нові знайомства і, зробивши певний обряд, зміцнити віру в свою мрію.
6 липня 2017 року, напередодні найколоритнішого свята – Івана Купала, бібліотекарі відділу обслуговування Іршавської районної бібліотеки провели етно-панораму «Квітка щастя». Протягом насиченої програми - короткі повідомлення про витоки свята, плетіння віночків, «ворожіння» по текстах  книг, смакування печивом з побажаннями. Нудьгувати було ніколи. І, незважаючи на погодні умови (трішки дощило), традиційно відбулось пускання вінків на воду.
Рід наш прекрасний духовністю. З найдавніших часів наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління в покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона. Всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду. Отож, не забуваймо свого прямого обов'язку і продовжуймо традиції наших предків.



















































Немає коментарів:

Дописати коментар