середу, 21 лютого 2018 р.

        Там, де  живе  рідна мова, живе  український  народ

          Рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п’янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова — це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав’язь. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати й розвиватися суспільство, бо вона допомагає людям обмінюватися думками, висловлювати свої почуття, досягати взаєморозуміння, створювати духовні цінності.
 21 лютого увесь світ відзначає  Міжнародний день рідної мови. До відзначення цього дня в Іршавській гімназії відбулася урочиста лінійка, на якій учні читали вірші про мову. Відвідали свято і працівники Іршавської районної бібліотеки для дітей.
Доповненням свята до мови став перегляд літератури „Там, де живе рідна мова, живе український народ.”
Тематика перегляду допомагає виховувати почуття любові до рідної мови, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.
Тому, знати, вивчати, берегти і збагачувати рідну мову – це обов’язок кожної людини.










Немає коментарів:

Дописати коментар