вівторок, 21 травня 2019 р.


16 травня 2019 року на базі бібліотеки-філії с.Брід відбувся районний семінар бібліотечних працівників з теми: «Комфортність обслуговування користувачів-дітей як показник роботи бібліотеки». Програма семінару була змістовною, насиченою та інтерактивною. Як не ординарно, креативно організувати дозвілля дітей у комфортних умовах розмірковували, ділились досвідом, вчились новому бібліотекарі району.
Зустріла учасників семінару голова Брідської сільської ради Надія Лендєл, яка розповіла про історію села та його сьогодення. Відкрила семінар начальник відділу культури і туризму Олена Ісак, акцентуючи увагу присутніх на потребі і значенні соціального партнерства бібліотеки, школи, ДНЗ, медичної та клубної установи і інших зацікавлених організацій. Директор Іршавської районної централізованої бібліотечної системи Бобик М.В. зробила акценти на різних аспектах професії бібліотекаря, можливостях втілення новаторських ідей та створення комфортного середовища задля підтримки іміджу сільських бібліотек в сучасних умовах.
Логічним продовженням навчання стали виступи фахівців бібліотеки для дітей Боїшко Б., Ваш М. та методиста Бровді Л., які супроводжувались демонстрацією фрагментів окремих заходів, презентацією нових форм обслуговування користувачів-дітей з використанням інформаційних технологій, проведення майстер-класу зі створення буктрейлеру. Крім того, учасники семінару ділились власними творчими знахідками щодо: залучення дітей до читання, застосування інтерактивних форм у роботі з дітьми, заходів, покликаних зробити бібліотеку відвідуваною, можливостей об»єднань за інтересами, залучення користувачів до активних форм спілкування, літніх програм в організації дозвілля дітей.
Завідувач бібліотекою-філією с.Брід Оксана Ломага ділилась досвідом співпраці зі спонсорами, благодійниками та меценатами, адже в діяльності бібліотек виникає багато таких ділянок роботи, що тільки допомога окремих спонсорів, організацій дозволяє провести на належному рівні захід, відремонтувати приміщення, надати техніку для проведення презентацій, інші ніби дрібниці, але з яких і складається робота бібліотеки. Бібліотекар закликала робити добрі справи разом, саме з допомогою зацікавлених організацій ми зможемо подарувати святковий настрій дітям. Подякувала також всім, хто сприяв бібліотеці у проведенні районного семінару бібліотечних працівників.














Немає коментарів:

Дописати коментар