понеділок, 11 листопада 2019 р.


День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Відповідний Указ Президент підписав 6 листопада 1997 року.
У цей день вшановують і пам'ять Преподобного Нестора Літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, ученого, ченця Києво-Печерського монастиря. Книжкова справа стала змістом його життя. А найвизначнішою працею - «Повість временних літ». Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Український народ має давню історію. Він витворив оригінальну і неповторну культуру відому всьому світові А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття.
З нагоди дня української письменності та мови у Іршавській районній бібліотеці оформлено книжкову виставку «Чарівний світ українського слова». На ній представлена науково-довідкова та художня література. Впевнені, шо кожен з відвідувачів неодмінно знайде для себе ту книгу, на зустріч з якою давно очікував.








Немає коментарів:

Дописати коментар