понеділок, 9 листопада 2015 р.

ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Щороку, 9 листопада Україна святкує День української писемності та мови.
Мова - це великий Божий дар для людини. У світі налічується близько трьох тисяч мов. У кожного народу вона своя. А серед них - ніби запашна квітка в чудовому букеті - українська мова.
Слово - це те, що дає змогу донести свої почуття, думки, поділитися ними з іншими. Уповні передати найтонші порухи людської душі може лише рідне, засвоєне з дитинства слово.
Кожна епоха приносить свої винаходи і відкриття. Найбільшим винаходом людства було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання.
Адже саме завдячуючи написаному слову люди збагнули світ і своє місце у ньому.
Мова народу - найкращий цвіт, що ніколи не в'яне, а вічно живе, розвивається. Бережімо її, збагачуймо, розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити одне одному лише добрі слова, тоді й світ навколо стане кращим і добрішим.
З нагоди дня української писемності та мови 6 листопада 2015 року працівниками Іршавської  районної бібліотеки для дітей  оформлений перегляд літератури «Там, де живе рідна мова, живе український народ », а для учнів  1-х гімназійних класів Іршавської гімназії була  проведена   година мовознавства «Мова - це доля народу».











Немає коментарів:

Дописати коментар