понеділок, 14 грудня 2015 р.

Уроки права – уроки життя


    Одним із найважливіших завдань в Україні є будівництво правової, соціальної, демократичної держави, головними принципами якої повинні бути верховенство закону та дотримання прав і свобод людини. Великого значення набувають правова освіта та правове виховання, які формують свідомість людей і правову культуру. 
  Саме з цією метою 11 грудня 2015 року в Іршавській центральній районній бібліотеці для учнів-старшокласників Підгірнянської ЗОШ І-ІІ ст. (учитель історії та правознавства Газдик І.М.) було проведено правову годину «Уроки права – уроки життя». До уваги учнів представлено мультимедійну презентацію про історію виникнення права, Загальну декларацію з прав людини, Конвенцію ООН про захист прав дитини, продемонстровано правовий відеоролик.      
    Також було проведено огляд книжкової виставки «Твої права – твій захист» та невеличку вікторину. 
   Залучення учнівської молоді до правової культури збагачує її духовне життя. Водночас, знання нею своїх прав і обов'язків розширює можливості їх реалізації, зокрема й у власних інтересах. Правове виховання зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність, загострює почуття непримиренності до негативних явищ.








Немає коментарів:

Дописати коментар