четвер, 27 квітня 2017 р.

Чорнобиль: рана і біль планети

26 квітня 1986 рік... Весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
Чорнобильське лихо... Радіація... Радіонукліди... Скільки тривоги внесли цi слова в наше життя?!
Для користувачів відділу обслуговування Іршавської районної бібліотеки бібліотекарями відділу була оформлена книжкова виставка-спомин «Чорнобиль: рана і біль планети», на якій представлена література з фонду бібліотеки на тему найбільшої екологічної катастрофи.
26 квітня 2017 року працівниками відділу обслуговування Кепша О.І. та Балог В.М. проведено інформаційну бесіду  з користувачами бібліотеки «Голосить дзвін стривожено у квітні», під час якої і ознайомили їх з матеріалами виставки.
Після аварії на ЧАЕС пройшло багато років. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.  Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими... Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу...








Немає коментарів:

Дописати коментар