середу, 12 червня 2013 р.

Закріпити знання на практиці
           Днями відділ комплектування і обробки літератури Іршавської ЦБС провів практикум на тему: „Редагування алфавітного та систематичного каталогів”. Для зручності подання і засвоєння матеріалу бібліотечні працівники розділено на дві групи. Це дало змогу більш якісно і доступно провести практичні заняття.

            З інформацією „ДБА бібліотек системи: стан, проблеми, першочергові завдання” та консультацією: ”Система каталогів і картотек, як одна із форм бібліотечного обліку” присутніх ознайомила завідувачка відділом комплектування і обробки літератури Купар Н. І. Багато корисного і цікавого почерпнули для себе учасники практикуму з порад практика:
                  1. Редагування абеткового каталогу. Його популяризація  серед читачів. (Балог В. М.- провідний бібліотекар відділу комплектування ЦРБ).
                 2. Систематичний каталог – путівник користувача в знайомстві з фондами бібліотеки. АПП - обов’язкове доповнення до систематичного каталогу та систематичної картотеки статей. (Федоричко М. П. – провідний бібліотекар відділу комплектування ЦРБ).
                  3.  Бібліографічний опис: стандартизація, вимоги, правила складання. (Матішинець М. М.- бібліограф ЦРБ).
 





 















 
    Зацікавленість, уважність бібліотечних працівників бібліотек – філій під час проведення практичних занять та й взагалі на практикумі  є свідченням того, що вміло і продумано організований захід завжди приносить бажану користь. Від того , як часто   проводяться  такі міроприємства залежить успіх у роботі з довідково - бібліографічним апаратом, з фондом в цілому.   

Немає коментарів:

Дописати коментар