пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Обери життя!
Звички, що стосуються способу життя людини і впливають на її здоров’я, можуть бути як корисними, так і шкідливими. Перші - підвищують працездатність, сприяють фізичному і психічному розвиткові, зумовлюють активне довголіття. Чим раніше сформувалися в людини корисні звички, тим міцніше її здоров‘я, тим легше їй уникнути звичок шкідливих, які руйнують здоров’я та волю, знижують працездатність, скорочують тривалість життя особи. І, навпаки, чим раніше, у молодшому віці, формуються шкідливі звички, тим згубніше вони діють і тим складніше їх позбутися.
«Шкідливі звички» зараз стали однією з найактуальніших, навіть, можна сказати, однією з глобальних проблем сучасності. І хоча, здавалося б, боротися з ними марно, та якщо все правильно організувати та застосовувати вірні способи за засоби, то ця боротьба приносить певний позитивний результат.
Тютюнопаління і потяг до алкоголю – найрозповсюдженіші шкідливі звички. Ними страждає значна частина населення України. І алкоголізм, і залежність від цигарок, і наркоманія з’являються, як шкідливі звички, з часом, займаючи важливе місце в житті людини та перетворюючись уже на хворобу.
Саме цю тему обговорювали 19 вересня цього року  завідувачка відділу обслуговування Іршавської центральної районної бібліотеки Кепша О.І. та фахівці з соціальної роботи Іршавського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді  Мелеганич К.Г  та  Гура Д.В. До актуального діалогу було запрошено учнів-старшокласників Іршавської ЗОШ  І - ІІІ ст. №2. Протягом розмови учням було представлено мультимедійну презентацію та показано відеоролики, які наглядно демонстрували вплив шкідливих звичок на молодий організм та спонукали до роздумів.



Допомогу в організації міроприємства надали - заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Барна Ольга Йосипівна, заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Попович Ганна Василівна, педагог-організатор вищевказаної школи Юральник Віктор.  
«Бережіть своє здоров’я» - таким було побажання в кінці діалогу. Адже життя прекрасне!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар