пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

Два кольори мої – небо синє, лани золоті
Прапор – це державний символ
Він є в кожної держави
Це для всіх – ознака сили
Це для всіх – ознака слави.
       Одним з найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки, як невід'ємної ознаки незалежності. Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, прапор, гімн. 
   Український Державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами буття.
     Під час історичних звершень він ставав символом боротьби за національні й соціальні права. Під його знаменом ми йшли до проголошення незалежності Української держави, а сьогодні будуємо демократичне суспільство. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, єдності нації, а також, невтомна праця, краса та багатство рідної землі. Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів.
     Сучасне поєднання кольорів було відтворене у Державному Прапорі після проголошення незалежності України у 1991 році.
Жовтий колір символізує золоте колосся стиглої пшениці, що дозрівали під щедрим сонцем на безкраїх українських ланах.
Блакитний – це колір безхмарного мирного неба і чистої води.
     На вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України указом Президента було установлено відзначати щорічно, 23 серпня, День Державного прапора України.
     З метою поглиблення знань та інтересів наших юних користувачів до державних символів України, до вивчення історії та культури українського народу, формуванні в них національного патріотизму, громадянської самосвідомості, ми організували в бібліотеці, на юнацькому абонементі книжково-ілюстративний перегляд  «Два кольори мої – небо синє, лани золоті», який  користується попитом не тільки серед підростаючого покоління, його із задоволенням переглядають і дорослі користувачі. Адже всім цікаво знати про історію наших державних символів. Бібліотекар юнацького абонементу ознайомлює відвідувачів з матеріалами, представленими на виставці, проводить цікаві, рекомендаційні бесіди.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар