понеділок, 9 лютого 2015 р.

Скарбниця мудрості - бібліотека

Основним знаряддям духовного виховання дітей є книга. Це найкращий спосіб пізнати навколишній світ. Починати читати треба від самого народження, бо саме книга допомагає швидко і легко розвинути творчу і розумову особистість. Любов і інтерес до книги формується у дітей з дошкільного віку, увага до навколишнього світу, інтелект і світогляд. Дитина стане такою людиною, які книги вона читає з самих ранніх років. Тому можна сміливо сказати, що книга робить людину краще, цікавіше.
Книга приходить до кожного з нас у дитинстві. І тому дуже важлива перша зустріч дитини з книгою, з бібліотекою. Традиційно це екскурсія до бібліотеки,яку на початку лютого було проведено у Броньківській сільській бібліотеці для учнів 1-го класу. В ході екскурсії дітей було ознайомлено з правилами користування бібліотекою та книгою, книжковими виставками,тематичними полицями, книгами, які допомагають краще зрозуміти світ, приносити якнайбільше користі,а також - з новою літературою і періодичними виданнями, які передплачує бібліотека.
Зокрема, школярі слухали цікаві розповіді про виникнення книги, відповідали на запитання казкової вікторини, з цікавістю доповнювали українські прислівя і приказки про книгу та бібліотеку.
Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.
Такі заходи надають широкі можливості розвитку інтересу дітей до книги і любов до читання, допомагають навчитися читати, пізнати красу рідної мови, виховують охайність до книги, формують потребу до читання хороших книг. 









Немає коментарів:

Дописати коментар