четвер, 26 листопада 2015 р.

 Поезія  карпатської краси

 В центральній районній бібліотеці  пройшла презентація книги  Марії Звонар «Гірський потічок». Збірочка віршів видана в 2014 році за сприяння начальника обласного управління культури Ю.Ф.Глеби, І.Ю.Петровція і Ю.Ю.Митровція. На осуд читача подала понад 90 поезій. Серед них – «Осою мій рідний, ти - моя краса», « Заснули всі - не сплю я одна» «Гість на землі», «Матері», «Молодість» та ін.
Ініціювала презентацію книги «Гірський потічок» Г.М.Матіко, начальник відділу культури і туризму. У вітальному слові вона звернулася до авторки книги із словами вдячності за її талант, душевну щирість, любов до щонайтоншого прояву життя як людського, так і того, що нестримно тріпоче в кожній травинці й квіточці, в кожній краплині щонайменшого гірського потічка.
  Краще за родину і земляків про Марію Дмитрівну не розповість ніхто. Найприємніші хвилини  вітань та квіти подарували Марії Дмитрівні  її мама Марія Юріївна,  онуки Ангелінка, Іванко, Назарчик і Василько, дочка Світлана, сестра та племінниця. А ще добрі слова були сказані в адресу авторки Тетяною Петрівною Палінчак та Ганною Іванівною Ляшко, які розповіли багато цікавих історій із життя і творчості Марії Дмитрівни, адже вона не тільки пише вірші, а і добра господиня, робить гарні вироби із вовни. Працівниками бібліотеки були прочитані вірші із збірки «Гірський потічок» : «Колись згадають твоє  ім’я», «Матері», «Сестрі», «Дочці» та ін..
Творчі принципи Марії Дмитрівни - це шукати красу світу у її струмуючій безупинності й проминальності, і продовжувати звучання цієї чуттєвої, життєвої краси у слові.  На питання, як знаходите час для написання віршів попри свою щоденну заклопотаність ділами житейськими, Марія Звонар зізнається:
Удень я часу не маю
Писати вірші.
Коли ж спати лягаю,
Вони в голові римуються самі.
  У своїх поезіях поетеса підкреслює, що справжня краса вічна, треба лише зуміти її побачити.




















Немає коментарів:

Дописати коментар