вівторок, 13 грудня 2016 р.

«Вчити, щоб знати, знати, щоб жити гідно»

 Щоб познайомити школярів зі своїми правами та обов'язками, розвивати інтерес до правової освіти, для учнів  8-9  класів Іршавської ЗОШ І–ІІІ ст.№2 та Іршавської гімназії бібліотекарями Іршавської районної бібліотеки та Іршавської районної бібліотеки для дітей була  проведена правова година «Вчити, щоб знати, знати, щоб жити гідно». На захід була запрошена дільничний офіцер сектору правенції Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції генерального управління Національної поліції лейтенант поліції Кинів І.І.
Відеоролик, підготовлений бібліотекарями, дозволив ознайомитися з головними положеннями «Конвенції ООН про права дитини», дізнатись, що про них думають самі діти. Звичайно ж, згадали і про те, що всі діти мають не лише права, а й обов’язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства. Також до уваги учнів було представлено перегляд літератури «Твої права – твій захист».
Гостя розповіла школярам про адміністративні правопорушення, які здійснюють підлітки в їхньому віці та яке несуть за це покарання. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі, змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. 


















Немає коментарів:

Дописати коментар